Rekisterinumerohaku

Trafi Auton tiedot

Rekisterinumerohaku

Trafi Auton tiedot


Trafin tietokantaan ajantasaisesti perustuva autoleima.fi on uusi täysin kotimainen älyraportti, joka soveltuu niin auton ostajan kuin -myyjänkin käyttöön. Nyt myös katsastuskonttorilta saatavissa olevaa palvelua käyttämällä autokauppaa suunnitteleva säästyy ikäviltä yllätyksiltä ja turhilta ”sudenkuopilta”.

Autoleima.fi -raportin vahvuus on siinä, että se kertoo rekisterinumeron perusteella auton koko tarinan eli niin hyvät kuin huonotkin puolet yhdessä ja samassa paketissa. Perustietojen ja katsastushistorian lisäksi saatavilla ovat muun muassa omistajahistoria, maahantuodun auton alkuperämaa, kilpi- ja poistohistoria, varoitukset ja mahdolliset käyttörajoitukset. Halutessaan älyraporttiin saa mukaan jopa esimerkkejä ajoneuvotyypin kulutuksesta, käyttökustannuksista ja päästöistä.

Paitsi ostajaa, palvelee autoleima.fi myös auton myyjää. Myyntiprosessin aloittaminen käynnistyy luontevasti, kun myyjä pystyy heti alussa esittämään ostajakandidaatille kattavasti kaikki autoon liittyvät tarpeelliset tiedot. Kysymys on rehellisyydestä, jota ei ole ikävä kyllä aina totuttu pitämään autokauppiaiden perushyveenä.

Vuosittain Suomessa lasketaan tehtävän noin 550 000-600 000 käytetyn auton kauppaa. Neljäsosa tästä määrästä toteutuu kuluttajien välisessä kaupassa. Kuluttajahallinto kirjasi vuosina 2013-2016 pelkästään sähköisesti lähes 11 000 autokauppaan liittyvää viestiä. Suuri osa riitatapauksista olisi voitu ennaltaehkäistä, jos osapuolilla olisi ollut käytössä autoleima.fi -tyyppinen, mahdollisimman kattava raportti.

Autoleima.fi -älyraportin tarvetta nostaa se tosiasia, että Suomessa ajetaan keskimäärin selvästi vanhemmilla autoilla kuin monessa muussa EU-maassa. Vuonna 2016 suomalaisen ajoneuvon keski-ikä oli peräti 11,8 vuotta. Käytettyinä maahan tuotujen autojen, joita oli kyseisen vuoden aikana kaikkiaan 27 000 kappaletta, keski-ikä oli sekin jo yhdeksän vuotta. autoleima.fi -raportista niin henkilö-, paketti- kuin kuorma-autojenkin historia on löydettävissä pidemmältäkin ajanjaksolta.