Rekisterinumerohaku

Mitä sinun kannattaa tietää kiinnostavasta ajoneuvosta?

Rekisterinumerohaku

Mitä sinun kannattaa tietää kiinnostavasta ajoneuvosta?


Mitä Sinun kannattaa tietää kiinnostavasta ajoneuvosta?

Viime vuonna autoleima.fi kehitti autoille ensimmäisen suomalaisen älyraportin. Raportti auttaa käytetyn auton ostajaa ja myyjää tekemään oikean päätöksen. Älyraportti on vaivaton ja edullinen tapa saada tietoa käytetyn auton historiasta, eikä lukijan tarvitse olla autoalan asiantuntija ymmärtääkseen raportin sisältöä.

Tietoa edellisistä omistajista:

Tieto edellisistä omistajista on tärkeää, sillä se kertoo usein, ajoneuvon käytöstä, onko se ollut aina vakuutettu ja omistajien määrästä.

Montako omistajaa lyhyellä aikavälillä vai papan kultakimpale?

Kilometrihistoria:

Tämä auttaa ymmärtämään auton käyttöä, miten paljon sillä on ajettu yhteensä/vuosittain.

  • Autot on tehty ajettaviksi. Vuosittain nouseva kilometrimäärä on hyvä merkki.
  • Tasainen taulukko kertoo, että auto on seissyt tallissa.
  • Alaspäin laskeva kuuluu herättää kysymysmerkkejä. Kuitenkin jossain vanhemmissa ajoneuvoissa, mittaristo kierähtää ympäri 100 000km kohdalla. On myös luonnollista, että mittaristo menee rikki, mutta tämä on myyjän hyvä ilmoittaa.

Katsastushistoria:

Katsastushistoria paljastaa miten autolle on käynyt katsastuksissa.

Rekisteri- ja poistohistorian löydät ”huomio nämä”-kohdasta:

Rekisteri- ja korjaushistoria kertoo, onko auto ollut pois käytöstä, onko sen rekisterikilvet vaihdettu ja miten paljon osia on vaihdettu esim. onnettomuuden jälkeen. Osien vaihtoprosentti voi kertoa myös viritetyistä ajoneuvoista. Listassa näkyy vaihdetut osat, jos ne ovat muutoskatsastuksessa merkitty. Liikennekäytöstä poistot ovat yleisiä autoliikkeiden omistusaikoina. Jos huomaat kuitenkin vaurioituneena poiston, on kyseessä yleensä vakuutusyhtiön kolarikorjauksen toimenpide.

Tässä kohdasta löytyy myös muut varoitukset ja rajoitukset. Esim. katsastamattomuus, myynti-ilmoitus toiselle henkilölle jne.

Kulutus ja päästöt:

Arvioi, miten paljon auton ajaminen maksaa päivittäin ja, onko auto ympäristöystävällinen.

Tekniset tiedot:

Tekniset tiedot kertovat auton moottorin koon ja tehokkuuden, valmistenumeron, auton mitat, miten painavan lastin se saa vetää/kantaa.