Rekisterinumerohaku

Auton tiedot yhden klikkauksen takaa

Rekisterinumerohaku

Auton tiedot yhden klikkauksen takaa


Oletteko koskaan törmännyt lajitoveriin, joka tuskailee kiinnostavan vaihtoauton tietojen kanssa: mikä on sen katsastushistoria, mikä kilometrihistoria, mitä kaikkea löytyy rekisterinumerohaun takaa?

Minä olen ainakin törmännyt ja samojen kysymysten edestä olen löytänyt useampaan otteeseen itsenikin.

Suurin osa ajoneuvon tiedoista on Suomessa julkista tietoa. Kuka tahansa voi hakea haluamansa tiedot vaivattomasti yhden ainoan klikkauksen takaa menemällä autoleima.fi -sivustolle. Sieltä löytyy Trafin tietokanta, jota on helppo hyödyntää on sitten ostamassa tai myymässä autoa tai selvittämässä vaikka kolaritilannetta.

Tässä tapauksessa paino on sanalla vaivattomasti. Kokemuksesta pystyn sanomaan, että onnistuu muuten myös meiltä vanhan liiton kansalaisilta, joiden tietotekniikkataidot eivät ole lähelläkään nykypäivän nuorison tasoa.

Autoleima.fi -sivuston älyraportti näyttää muun muassa ajoneuvon omistajan nimen ja osoitteen, käytössä olevan vakuutusyhtiön, viimeisimmän katsastuksen päivämäärän ja autoveron ajantasaisen tilanteen. Nämä ovat kaikki asioita, jotka varsinkin ostajan kannattaa tarkastaa ennen käden lyömistä toisen päälle.

Raportti paljastaa lahjomattomasti myös ne asiat, joita auton ostajan on syytä varoa. Mukana on nimittäin niin poistohistoria eli ajat, jolloin ajoneuvo on ollut syystä tai toisesta pois rekisteristä. Samaten raportista löytyvät tiedot kilpien vaihdosta. Näin paljastuu, onko kenties kysymys tuontiautosta, kolariautosta tai vaikka tuning-autosta, johon on asennettu uutta härpäkettä enemmän kuin laki sallii.

Autoleima.fi -raportti kertoo kuluttajalle ajoneuvon koko tarinan. Siihen tarinaan kannattaa tutustua ennen kuin pistää useampia tuhansia euroja likoon. Jos myyjä seuraa aikaansa ja on luotettava, hän voi itsekin tarjoja raporttia ostajalle nähtäväksi.